Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока

...
Митнически служители от ТД Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока
Коментари Харесай

Нелегални цигари за близо 1 млн. лв., задържаха на Митница Варна

Митнически чиновници от Търговско дружество Митница Варна задържаха 2,5 млн. къса нелегални цигари. Акцизната стока е открита на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кардам при инспекция на излизащ от страната на 04.07.2023 г румънски товарен автомобил с хладилно полуремарке, ръководен от непознат жител. Това оповестиха от Агенция " Митници " за Varna24.bg.

Според показаните документи той е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел " Митническо разузнаване и следствие " селектират товарния автомобил за щателна инспекция. 

Цигарите са били укрити в самобитен " кожух " от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите чиновници отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, до момента в който доближат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) незаконни цигари от марката " Marble ", без български акцизен бандерол и с надписи " For duty free sale only ".  

Цигарите са на стойност към 950 000 лв.. По първични данни са натоварени в страната.

По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на Търговско дружество Митница Варна, което се организира от проверяващ митнически контрольор, под надзора на Районна прокуратура – Добрич, Териториално поделение – Генерал Тошево.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР